- Editorial:
- EDICIONS SIDILLA
- Any d'edició:
- 2022
- Matèria
- No ficció
- ISBN:
- 978-84-125747-0-8
HISTORIA CUINA CATALANA I OCCITANA V - EL BACALLA
EL BACALLÀ · LA CARN · ELS MENUTS
MARQUES, VICENT
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques,
lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques
daquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un
passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat lexistència duna de
les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades
que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i
manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida
a compendiar la història daquesta cuina. En aquest cinquè volum ens ofereix
centenars de monografies i de receptes de bacallà, de carn i de menuts. Marqués
no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic,
literari i cultural duns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim
la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra dart», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament duna sèrie molt
important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi
Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards