- Editorial:
- EDICIONS SIDILLA
- Any d'edició:
- 2021
- Matèria
- No ficció
- ISBN:
- 978-84-122240-8-5
- Enquadernació:
- Cartoné
- Col·lecció:
- HISTÒRIA DE LA CUINA
HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA. VOLUM 4
EL PEIX · EL MARISC · ELS CEFALÒPODES
MARQUÉS, VICENT
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques,
lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques
daquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat
i unes condicions climàtiques semblants han propiciat lexistència duna de les
millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que
des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on
es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar
la història daquesta cuina. En aquest quart volum ens ofereix centenars de
monografies i de receptes de peix, de marisc i de cefalòpodes (sípies, calamars
i pops). Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut
històric, filològic, literari i cultural duns plats que conformen el corpus de la
cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra dart», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament duna sèrie molt
important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi
Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards